Endermotherapie

Bij deze therapievorm wordt gebruik gemaakt van een apparaat,  deze werkt op basis van een vacuümpomp en is een goede aanvulling bij behandeling van stugge littekens, fibrose, verkleefde littekens en lipoedeem. Voor iedere indicatie kan een speciaal programma worden ingesteld. De vacuümtechniek verbetert de doorbloeding en de lymfestroom waardoor er een versnelde stofwisseling in de cellen ontstaat en hierdoor wordt het herstelproces in de huid gestimuleerd.

Indicaties

  • Oude littekens
  • Littekens ten gevolge van chirurgische ingrepen of trauma’s
  • Nawerking van brandwonden
  • Huidtransplantaties
  • Fibrose na bestraling
  • Sclerodermie
  • Lymfoedeem

Behandeling

Als u zich aanmeldt voor endermotherapie vindt er net als bij de reguliere fysiotherapie een intake plaats om te bepalen wat het probleemgebied is en wat de behandelmogelijkheden zijn. Als u ermee instemt en het een meerwaarde heeft zal er een foto van het te behandelen gebied worden gemaakt, zodat het resultaat goed zichtbaar is in verloop van tijd. Indien er sprake is van lymfoedeem worden er omvangmetingen gedaan, eveneens om de beginsituatie vast te leggen.

Vervolgens wordt op basis van de indicatie, de conditie van de huid en het behandeldoel een programma opgesteld. Zodra de behandelingen vorderen en de huid soepeler wordt zal de intensiteit van de behandeling worden opgevoerd. Een behandeling heeft het grootste effect als die twee tot drie keer per week wordt uitgevoerd. Over het aantal benodigde behandelingen is moeilijk uitspraak te doen omdat dit zeer afhankelijk is van de indicatie en de toestand van de huid.

Verwacht resultaat

Het bindweefsel zal zachter en soepeler aanvoelen, blokkades verminderen of verdwijnen en de bloed- en lymfecirculatie wordt sterk bevorderd. Veel patiënten geven aan dat zij letterlijk en figuurlijk beter in hun vel zitten na endermotherapie.

 

Related Articles

"Herstel komt van beide kanten"